Fundació Periodisme Plural

Fotografia de Carme Secanella de la presentació de Catalunya Plural al CCCB.

L’any 2013 un grup de periodistes i persones preocupades per al periodisme vam fundar la Fundació Periodisme Plural, una entitat sense ànim de lucre dedicada a la promoció d’un periodisme independent i compromès amb la defensa dels drets socials. Des d’aquesta plataforma vam impulsar diversos mitjans digitals. Un generalista Catalunya Plural, que fins al final del 2017 va ser la delegació catalana d’eldiario.es, El Diari de l’Educació, dedicat a la comunitat educativa, El Diari del Treball, dedicat a temes laborals, i El Diari de la Sanitat, una aposta per crear un mitjà de referència en temes de salut més enllà de l’àmbit mèdic.

Com a part de l’equip de la fundació, vaig ser redactor especialitzat en educació, habitatge, moviments socials, qüestions de gènere i la ciutat de Barcelona. Més enllà d’això, em vaig dedicar al desenvolupament de cadascun dels nous mitjans i la seva posada en marxa des d’un punt de vista tècnic, operatiu i editorial. En la meva última etapa, fins el gener del 2017, vaig assumir el rol de director editorial, a càrrec de coordinar la redacció que produïa els diferents mitjans de la fundació i les seves estratègies. Després d’això vaig deixar l’equip per dedicar-me a altres projectes com a freelance però em vaig incorporar al patronat de la fundació, al qual segueixo vinculat.

Durant el temps que hi vaig estar vinculat, la Fundació Periodisme Plural i els seus mitjans han rebut reconeixements com la menció a mitjans de comunicació del premi Solidaritat, atorgat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), o el premi del Consell Municipal del Benestar Social de Barcelona per al primer número de la revista d’El Diari de l’Educació que vam coordinar Pau Rodríguez i jo.